Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Közel 40 ezer diák adott vért az elmúlt három évben

Közel 40 ezer diák adott vért az elmúlt három évben

E-mail Nyomtatás PDF

A Véradók Világnapján díjazták a legaktívabb fiatal véradókat

Budapest, 2014. június 14. - Ismét eredményes tanévet zárt az Országos Felsőoktatási Véradóverseny. A tanév során közel 13 ezren nyújtották karjukat véradásra. A legtöbb véradót mozgósító intézmények a Véradók Világnapján vehetnek át elismeréseket a Budapesti Corvinus Egyetemen. A Magyar Vöröskereszt a világnap alkalmából országszerte véradásokat szervez.


A Magyar Vöröskereszt, partnerségben az Országos Vérellátó Szolgálattal szeptemberben indította útjára a 8. Országos Felsőoktatási Véradóversenyt, melyre ezúttal 38 egyetem és főiskola nevezett. A diákok közel 300 véradóeseményen adhattak vért a tanév során. Az egyetemeken és főiskolákon szervezett véradásokon közel 14100 véradó jelent meg, közülük több mint 12600 nappali tagozatos hallgató volt és mintegy 3300-an első alkalommal adtak vért.A verseny, a nappalis hallgatói létszám alapján három kategóriában zajlott (1000 fő alatti, 1000 és 10 ezer közötti és 10 ezer feletti). A véres küzdelmet kategóriánként az az intézmény nyerte, amelyik a nappalis hallgatói létszámához képest a legtöbb véradót mozgósította a tanév során. Eszerint a legaktívabb véradók a Szegedi Tudományegyetem (10 ezer fő feletti kategória győztese), a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán (1000 és 10 ezer fő közötti kategória győztese), és nyíregyházi Szent Atanáz Hittudományi Főiskolán (1000 fő alatti kategória győztese) vannak.

„A fiatalokat megszólító véradóprogram az elmúlt három évben lett igazán sikeres. A Magyar Vöröskereszt a fiatalok által kedvelt kommunikációs eszközöket használva szólította meg az egyetemistákat és főiskolásokat és olyan támogatókat állított a verseny mellé, akiknek a termékei és szolgáltatásai népszerűek a diákok körében” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. A hazai humanitárius szervezet vezetője kitért arra is, hogy az elmúlt három évben közel 40 ezer diák adott vért a véradóverseny keretében, közülük több mint 10 ezren első véradók, ami óriási eredmény.  Az Országos Felsőoktatási Véradóverseny véradás-szervezési szakmai partnere az Országos Vérellátó Szolgálat.

Módosítás: ( 2014. június 23. hétfő, 15:50 )  

 

 

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak