Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Központi véradó ünnepség

Központi véradó ünnepség

E-mail Nyomtatás PDF

Ezúttal Keszthelyen tartotta véradók napi központi ünnepségét a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Idén közel hatvanan vehettek át elismerést. A legtöbbször egy Csongrád megyei férfi adott vért, 173 alkalommal.

November 27-e a Véradók Napja Magyarországon. A jeles napot a Magyar Vöröskereszt jóvoltából, 1988 óta ünnepeljük hazánkban. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat ezúttal november 28-án, Keszthelyen tartotta központi véradók napi ünnepségét. Az évente megrendezett eseményen sokszoros véradók, több éve a véradásszervezésben tevékenykedők, véradóbarát munkahelyek és a véradó-mozgalom támogatói részesülnek elismerésben. Idén összesen 59-en.
A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat felterjesztése alapján a 20 kiemelkedő véradásszámot elért véradó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozható Pro Vita díjat Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkártól vehette át. Idén a legmagasabb véradásszámmal egy Csongrád megyei férfi büszkélkedhet, élete során 173 alkalommal nyújtotta segítő karját véradásra.

Kiemelkedő önkéntes véradásszervezői munkáért húszan kaptak „Véradó Mozgalomért” Ezüst Emlékérem kitüntetést. A Véradóbarát Munkahely díjat 19 olyan hazai munkahely érdemelte ki, amelyek rendszeresen teret adnak a munkahelyi véradásoknak és dolgozóikat is arra ösztönzik, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a társadalmi felelősségvállalás ezen formájában.

Jász- Nagykun- Szolnok megyéből a jászapáti Barta István Lajos vehette át a" Pro Vita"- díjat, a munkahelyi véradást szervezők közül a törökszentmiklósi Kocsis Beáta kapott kitüntetést  a központi ünnepségen. Az ünnepségen Oláh Tamás képviselte a SAMSUNG Electronics Magyar Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, mely munkahely kiérdemelte a „Véradóbarát Munkahely” díjat. Tisztelettel gratulálunk a díjazottaknak!

Módosítás: ( 2014. december 10. szerda, 12:08 )  

 

 

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak