Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Karácsonyi gyűjtések

Karácsonyi gyűjtések

E-mail Nyomtatás PDF

Országos élelmiszergyűjtésre hív a Magyar Vöröskereszt

- 400 vöröskeresztes önkéntes gyűjti a felajánlásokat a rászorulóknak -

Budapest, 2014. december 4. – Szerezz örömet! Legyen másoknak is szép a karácsony! – ezzel a mottóval hív kétnapos élelmiszergyűjtésre a Magyar Vöröskereszt. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet december 5. és 6. között a Tesco 118 áruházában várja az adományokat. Minden adományozó ajándékot kap a Coca-Cola Magyarország jóvoltából.

A téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a Magyar Vöröskereszthez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma. A téli krízis közeledtével a családok mindennapi életét több tényező is nehezíti. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsi költségek mellet sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

Éppen ezért a Magyar Vöröskereszt, abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját, hogy a nagy áruházakban vásárlók támogatásával 40 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely 8-10 ezer családnak jelenthet segítséget.

A kezdeményezésnek - a korábbi évekhez hasonlóan - idén is a Tesco hipermarketek adnak otthont. Mindenki, aki tartós élelmiszert adományoz, ajándékot kap a Coca-Cola Magyarország jóvoltából.

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei december 5-én és 6-án, 10 és 18 óra között várják a vásárlók felajánlásait a Tesco áruházakban. Az országos akció keretében 118 hipermarketben, mintegy 400 önkéntes várja a tartós élelmiszereket. A gyűjtésben résztvevő áruházak listája a www.voroskereszt.hu oldalon olvasható.

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeti juttatják el a legrászorultabbaknak, még az ünnepek előtt.

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet idén azzal is segíti a nehéz helyzetben lévő családokat, hogy Filléres szakácskönyv néven a www.voroskereszt.hu oldalon elérhetővé tesz egy receptgyűjteményt, melyet a Magyar Vöröskereszt átmeneti otthonokban élő édesanyák és az otthonok dolgozói közösen állították össze. A könyvben Magyarország legnépszerűbb receptoldala, a NoSalty (nosalty.hu) a mindennapi sütés-főzéshez, életvezetési tanácsokat is adott, amelyekkel a szakácskönyv lapjain találkozhatnak az olvasók. A szakácskönyv a Magyar Vöröskereszt „Remény a sérülékeny gyermekeknek Magyarországon” című, a Velux Alapítványok által támogatott programjának a kiadványa.

A receptek összeválogatását – a pénzügyi szempontokon kívül – az motiválta, hogy az ételek rövid idő alatt, egyszerűen elkészíthetők legyenek azok számára is, akiknek korábban nem volt lehetőségük hosszú időt tölteni a konyhában. A receptek nagy előnye, hogy teret engednek a kreativitásnak, és az ételek alapanyagai esetenként más hozzávalókkal is helyettesíthetők.

Módosítás: ( 2014. december 10. szerda, 12:08 )  

 

 

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak