Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Pályázatok EFOP-1.2.1-15-2016-00323
EFOP-1.2.1-15-2016-00323

Sikeresen zárult a Védőháló projektünk

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete 40 millió Ft támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Védőháló a családokért című pályázati kiíráson nyertes EFOP-1.2.1-15-2016-00323 azonosítószámú projekt –  a Széchenyi 2020 program keretében.

A Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete 2017. március 1. és 2019. február 28. között valósította meg a VÉDŐHÁLÓ - A család társadalmi szerepének megerősítése Szolnok térségben a Vöröskereszt segítségével elnevezésű európai uniós projektjét. A projekt támogatásának intenzitása: 100%.

A megvalósítás időtartalma 24 hónap volt, mely alatt három együttműködő településen - Szolnokon, Szajolban és Tószegen - olyan családokat erősítő, megtartó, családbarát szolgáltatások valósultak meg, melyek kiegészítették a kistérségi, állami ellátórendszert, valamint támogatták a helyi oktatási, nevelési intézmények és a védőnői hálózat munkájának eredményességét.

A projekt keretében több, mint 1400 fő részesült családtámogató szolgáltatásokban, melynek elemei: 120 óra egyéni tanácsadás, havi egy-egy alkalommal kis- és nagycsoportos foglalkozás, valamint félévente egy-egy alkalommal workshop és közösségépítő rendezvény.

A program elősegítette a családok közötti szolidaritás erősítését, a család társadalmi presztízsének helyreállítását, a hosszútávra mutató szemléletváltás kialakulását, a családbarát közgondolkodás népszerűsítését, a harmonikus családi élet és a gyerekvállalás fontosságának tudatosítását.

 

A projektről a http://www.jasznagykunszolnokmegye.voroskereszt.hu/index.php/palyazatok oldalon olvashatnak.

A projekt eredményeinek összefoglalóját megtekinthetik ITT.

Gyengén látók részére készült, nagy kontrasztú verzió a projekt eredményeiről: ITT.

Módosítás: ( 2020. június 21. vasárnap, 22:11 )
  

 

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak