Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Pályázatok Karcag-Kisújszállás
Karcag-Kisújszállás

Sajtóközlemény

E-mail Nyomtatás PDF

ÖNKÉNTES PONT ÉS INFORMÁCIÓS PONT KARCAGON ÉS KISÚJSZÁLLÁSON

2015.04.30-án zárult le a Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0017 számú, ,,Az önkéntesség fejlesztése Karcagon és Kisújszálláson egy Önkéntes pont és egy Információs Pont kialakítása révén” pályázati programja, mely 2014. május 1-jén indult. A program megvalósítására a Szervezet, mint főpályázó 15,57 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A projekt elsődleges célja az önkéntesség minél szélesebb körben való elterjesztése, társadalmi hasznosságának bemutatása volt. Ennek keretében több rendezvényen történt az önkéntesség népszerűsítése a felnőtt lakosság körében, a gyermekek részére kézműves foglalkozással és sebimitációval egybekötve.

A projekt által működő irodákban történt az önkéntesek és az önkénteseket fogadó szervek fogadására, regisztrálására, szükség esetén információ nyújtása interneteléréssel. Az önkénteseknek lehetőségük nyílt szociális, egészségügyi, és oktatási intézményekben önkéntes munkát vállalni. Ezen túl a szervezet ugyancsak önkéntesek segítségét kérte saját tevékenységeik (véradás, elsősegélynyújtás, segélyezés, stb.) szervezésére, lebonyolítására. A programba jelentkezők mentor segítségével ismerték meg az önkéntesség jogait és kötelességeit.

A projekt keretében ismeretszerző csoportok indultak: elsősegélynyújtás, családi életre nevelés, beteglátogató, civil mentor, és szociális érzékenyítés témakörében. Csoportjainkon közel 300 fő vett részt.

Pályázatunk keretében beszerzésre került kettő felnőtt ambu, egy csecsemő ambu baba, nyolc  elsősegélydoboz, egy sebimitációs készlet, és egy oktató defibrillátor.

A program záró rendezvényét április 24 - én Karcagon, és április 29 - én Kisújszálláson tartották. A rendezvény keretén belül a program összegzésére, a programba bevont szakértők és önkéntesek beszámolójára került sor.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Zárókiadvány


Módosítás: ( 2015. november 11. szerda, 11:55 )
 

Köszönjük...

E-mail Nyomtatás PDF

 

Eszköztárunk

E-mail Nyomtatás PDF

 

Kézműveskedünk

E-mail Nyomtatás PDF

 

Önkénteseket várunk..!

E-mail Nyomtatás PDF

 

 

Megnyitó

Módosítás: ( 2019. szeptember 11. szerda, 15:59 )
 


1. oldal / 3

 

 

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak