Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Véradásszervezés Általános Ismertető Véradás! Nyáron is szükség van rád!

Véradás! Nyáron is szükség van rád!

E-mail Nyomtatás PDF

 

Nyáron is szükség van rád! Adj vért! Adj esélyt! – ezzel a szlogennel hív véradásra a Magyar Vöröskereszt Jász –Nagykun- Szolnok Megyei Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat. A megyében augusztus végéig 40 véradóhelyszínen és a Vérellátó Szolgálat intézeteiben is várják a véradókat.

 

A nyári időszakban kiürülnek a nagyvárosok, sokan töltik vízparton vagy külföldön jól megérdemelt szabadságukat. A betegellátásnak ugyanakkor ebben az időszakban is szüksége van az életmentő vérre.

Fontos, hogy a következő hetekben minél többen vegyetek részt az országszerte szervezett véradásokon. A megyében július 28. és augusztus 31. között 45 helyszínen szervez véradást a Magyar Vöröskereszt Jász –Nagykun- Szolnok Megyei Szervezete . A hazai legnagyobb humanitárius szervezet segítve a véradók hatékony megszólítását „Nyáron is szükség van rád! Adj vért, adj esélyt” elnevezéssel országos kampányt is indít.

A Magyar Vöröskereszt ezen a nyáron is várja a véradókat a nagyobb fesztiválokon, rendezvényeken és a vízpartok közelében is. A lakóhelyhez, munkahelyhez, nyaralóhelyhez legközelebbi megyei véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu és a https://www.facebook.com/onkentes.veradas Facebook oldalon tekinthetőek meg, míg az Országos Vérellátó Szolgálat intézményei a www.ovsz.hu oldalon.

A Magyar Vöröskereszt Jász –Nagykun- Szolnok Megyei Szervezete a kánikulai napokon plusz folyadékot biztosít a véradók számára.

A véradáshoz az alábbi iratok szükségesek: TAJ-kártya, személyi igazolvány, lakcímkártya. Véradás előtt bőséges folyadékfogyasztás és étkezés javasolt.

Magyar Vöröskereszt  Jász -Nagykun- Szolnok Megyei Szervezete

Módosítás: ( 2015. július 28. kedd, 11:34 )  

 

 

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak